Afdekzeil zwembad

De bouw van een zwembad is nogal een investering. Logisch dat je dan niet extra kosten, zoals een afdekzeil, wil hebben. Toch zijn er een aantal redenen waarom je wel een afdekzeil voor je zwembad zou moeten aanschaffen.

Afdekzeil voor je zwembad werkt isolerend

Er zijn verschillende redenen waarom het interessant is om een afdekzeil voor je zwembad aan te schaffen. Zo kun je door het plaatsen van een afdekzeil een zwembad warm houden. Wanneer je een zwembad niet afdekt, gaat de warmte die overdag opgebouwd is 's nachts verloren. Wat betekent dat de volgende dag de warmtepomp het hele zwembad weer opnieuw moet verwarmen. Door het zwembad met een afdekzeil af te dekken voorkom je dit.

Minder onderhoud en een schoner zwembad

Eigenlijk is dit een logisch gegeven. Wanneer je je zwembad afdekt, kunnen er geen bladeren of andere troep in in je zwembad waaien of gegooid worden. Dit betekent dat je niet de dag naar een zware storm met een schepnetje aan de slag hoeft om alle troep uit je zwembad te vissen voordat je kunt gaan zwemmen. Een afdekzeil voor je zwembad zorgt dus voor minder onderhoud.

Afdekzeil maakt je zwembad veilig

Vooral wanneer je kleine kinderen, die niet kunnen zwemmen, of huisdieren hebt, is het hebben van een afdekzeil een must. Dit kan namelijk voorkomen dat iemand in het zwembad valt. Er is een bepaald type afdekzeil waar je overheen kunt lopen, omdat deze extra verstevigd is. Zo kunnen kinderen of huisdieren niet per ongeluk in het zwembad terecht komen.

Advies wanneer je zwembad afdekzeil aanschaft

Mocht je door dit artikel overtuigd zijn om afdekzeil aan te schaffen, dan zijn hier nog een paar tips om op te letten wanneer je dit koopt. Zorg er voor dat je iets of wat speling hebt, zodat het afdekzeil niet langs de wanden schuurt. Daarnaast is het verstandig om het afdekzeil af te dekken met een beschermzeil wanneer deze is opgerold op een oprolsysteem. Dit verlengt de de levensduur van zwembad afdekzeil.

Algemene informatie
Contactgegevens

Wilt u wat vragen?
Copyright © 2024 - zwembadexperts.nl | Sitemap