Zwembad materialen

Van grote luxe zwembaden tot extra lange zwembaden, waarin je goed baantjes kunt trekken. Voor iedere tuin en iedere zwemmer zijn er verschillende soorten zwembaden en zwembadmaterialen beschikbaar. Ben je van plan om een zwembad te bouwen, dan is het handig om te kijken naar de mogelijkheden die er zijn, maar vooral ook naar wat het beste bij jou past. Een van de keuzes die je hebt wanneer je een zwembad bouwt, is welk materiaal je voor je zwembad gebruikt. Hier een kort overzicht van de zwembadmaterialen die er zijn en de kosten ervan. Wil je een uitgebreider uitleg per zwembadmateriaal? Klik dan op een van de onderstaande artikelen.

Soorten zwembaden

Wanneer je (kleine) kinderen hebt, is een opblaasbaar zwembad ideaal. Vooral de kleine versies zijn makkelijke, omdat ze niet veel plaats innemen, er niet veel water in hoeft en voor niet al te duur zijn. Ben je op zoek naar iets waar het hele gezin van kan genieten? Dan is het bouwen van een zwembad de oplossing. Hout, beton, staal en zelfs folie; er is genoeg keuze wat betreft zwembadmateriaal. Voor informatie over de verschillende zwembadmaterialen, klik op een van onderstaande artikels.

Zwembadmateriaal voor binnen en buiten

De meeste soorten zwembaden kunnen zowel binnen als buiten gebouwd worden. Dus ieder materiaal dat voor buitenzwembaden gebruikt kan worden, wordt ook voor binnenzwembaden gebruikt. Dit is zelfs voor de foliezwembaden en het betegelen van zwembaden het geval.

Kosten verschillende soorten zwembadmaterialen

De prijs van een zwembad is afhankelijk van het zwembadmateriaal waarvoor je kiest. Ook ligt het er aan of je een prefab zwembad laat bouwen of dat je voor een bouwkundig zwembad kiest. Omdat prefab zwembaden standaard afmetingen hebben, zijn ze vaak goedkoper dan een model dat nog helemaal of gedeeltelijk ontworpen moet worden.

Algemene informatie
Contactgegevens

Wilt u wat vragen?
Copyright © 2024 - zwembadexperts.nl | Sitemap