Polyester zwembad

Eigenlijk is de benaming 'polyester zwembad' onjuist. Een zwembad dat van  polyester alleen gemaakt is, zou namelijk niet stevig genoeg zijn. Vandaar dat een zwembad van polyester ook uit verschillende lagen materiaal bestaat. Welke materialen er gebruikt worden bij de bouw van dit type zwembad is afhankelijk van de zwembadbouwer. Een laag die in ieder geval steeds terugkomt is een isolatielaag. Daarnaast is een polyester zwembad in verschillende varianten verkrijgbaar. Zo kan het bad uit een geheel bestaan, een monoblock zwembad, of wordt het uit verschillende elementen opgebouwd. Ook kunnen er verschillende soorten trappen ingebouwd worden. Deze zijn dus onderdeel van het bad en hoeven niet los geplaatst te worden. Het aanbod in kleuren is niet heel spectaculair. De kleuren waar je meestal uit kunt kiezen zijn blauw en wit.

Duurzaamheid polyester zwembad

Het polyester zwembad is een van de populairste zwembaden. Dit komt mede doordat het bad erg duurzaam is en daardoor relatief lage kosten heeft. Een polyester zwembad heeft een levensduur van zo'n 25 tot 30 jaar.

Andere voordelen van een zwembad van polyester

Naast dat het bad duurzaam is, is het oppervlakte van het polyester zwembad glad. Dit is niet alleen fijn voor zwemmers, want je kunt je nergens aan stoten, maar het werkt ook vuil afstotend. Als er toch ergens een beschadiging ontstaat, dan is dat niet erg; polyester kan makkelijk gerepareerd worden. Wat de duurzaamheid van een zwembad van polyester versterkt. Verder heeft polyester een hoge isolatiewaarde. Hierdoor koelt het polyester zwembad langzaam af.

Kosten polyester zwembad

Ook hier is de prijs afhankelijk van hoe groot het bad is. Zo zijn er al polyester zwembaden van 900,- euro, maar er zijn er ook die beduidend meer kosten.

Algemene informatie
Contactgegevens

Wilt u wat vragen?
Copyright © 2024 - zwembadexperts.nl | Sitemap