Zwembadtrap

De zwembadtrap is eigenlijk een accessoires wat je niet weg kunt laten. Zonder wordt het in en uit komen van je zwembad erg moeilijk. Het kan wel, maar erg praktisch is het niet. Wat voor een zwembadtrap je plaatst, is afhankelijk van wat je mooi vindt, maar vooral ook van je budget. Er zijn twee mogelijkheden: een losse zwembadtrap of een inloop trap.

Losse trap voor in het zwembad

De losse zwembadtrap is de trap die het vaakst in zwembaden geïnstalleerd wordt. Zo vindt je hem in de meeste publieke zwembaden terug. Logisch ook, want deze trappen zijn niet zo duur als een inloop trap. Daarnaast zijn deze trappen ideaal voor zwembaden die bijvoorbeeld gedeeltelijk of helemaal niet ingegraven zijn, omdat ze op maat voor ieder zwembad gemaakt kunnen worden. Zo kun je makkelijk in en uit je zwembad stappen.

Inloop zwembadtrap

Over het algemeen is dit type trap iets duurder, dan een losse zwembadtrap, maar, omdat deze trap een geheel vormt met de rest van je bad, is over het algemeen mooier. Er zijn verschillende maten en vormen inloop zwembadtrappen te krijgen. Zo heb je er die speciaal voor een hoek ontworpen zijn, maar er zijn  hele lengte of breedte in beslag nemen. Ook zijn er trappen speciaal voor ronde zwembaden. Zoals de naam al zegt, is de inlooptrap gemaakt om het zwembad in te lopen en niet om over de rand van een zwembad heen te klimmen. Hierdoor is deze trap niet geschikt voor een half of niet ingegraven zwembad.  

Tips voor het plaatsen van een zwembadtrap

Als je er voor kiest om een losse zwembadtrap te plaatsen, dan is het verstandig om eerst de hoogte van je zwembad op te meten. Klinkt logisch natuurlijk, want dan weet je welke grote trap voor je zwembad je moet hebben , maar er is nog een andere reden waarom dat je dit moet doen. Het is namelijk slim om een zwembadtrap uit te zoeken die ongeveer 10 centimeter groter is, want dit is namelijk het veiligst.

Algemene informatie
Contactgegevens

Wilt u wat vragen?
Copyright © 2024 - zwembadexperts.nl | Sitemap