Warmtepomp voor uw zwembad

Warmtepompen zijn er in allerlei soorten en maten. Ze zijn voor zowel grote als voor de kleinere intex zwembaden te verkrijgen. Ook worden warmtepompen vaak voor jacuzzi's gebruikt. Het grote voordeel van een warmtepomp is dat het het zwemseizoen verlengt, je hoeft niet bang te zijn voor dat je tijdens een iets minder warme dag niet kunt gaan zwemmen.

Warmtepomp niet verantwoord in de winter

Een warmtepomp maakt het mogelijk om ook tijdens minder zonnige dagen in het najaar gebruik te maken van het zwembad. 80% van de warmte uit de lucht wordt door een warmtepomp via een compressor het zwembad ingeblazen, waardoor het water vanzelfsprekend warmer wordt. Sommige mensen gebruiken een warmtepomp zelfs tijdens de winter. Dit is echter niet verstandig, het kost namelijk enorm veel energie. Hoewel de meeste pompen zo zijn gemaakt dat ze onder het vriespunt meekunnen, is de energie die zich tijdens de winter in de lucht bevindt erg laag. Logisch ook, een warmtepomp is juist gemaakt om warmte uit de lucht op te nemen, iets wat in de winter moeilijk gaat. De efficiëntie van de pomp neemt in deze jaargetijde dus drastisch af, waardoor het veel meer werk moet verzetten dan normaliter. De kosten zullen dus veel hoger oplopen dan wanneer het zomer is.

Prijzen warmtepompen

De prijzen van warmtepompen kunnen erg variëren, maar over het algemeen zijn ze behoorlijk prijzig. Dit heeft uiteraard met de apparatuur te maken. Wanneer je een warmtepomp hebt aangeschaft ben je er nog niet, ook voor de energie die de pomp verbruikt moet uiteraard betaald worden. De prijzen starten vanaf ongeveer 400 euro en de duurdere kosten al gauw 1000 euro. Duurdere warmtepompen beschikken vaak over betere en/of meer functies, denk daarbij aan koelen of een digitale bediening. Ook zijn duurdere warmtepompen vaak efficiënter. Een pomp die een hoge aanschafwaarde heeft, maar ook een hoge efficiëntie, kan op de lange termijn dus goedkoper zijn dan een warmtepomp met een lage aanschafwaarde én een lage efficiëntie. Uiteraard speelt ook het merk een rol, al wil dit lang niet altijd iets zeggen over de kwaliteit.

Algemene informatie
Contactgegevens

Wilt u wat vragen?
Copyright © 2024 - zwembadexperts.nl | Sitemap