Folie zwembad

Wil je een zwembad wat niemand anders heeft? Ben je van plan om je oude zwembad te renoveren? Of wil je gewoon een goedkoop zwembad? Dan is het folie zwembad interessant voor jou. Dit type zwembad biedt de meeste mogelijkheden. Er zijn twee type folie zwembaden en beide varianten zijn in verschillende afmetingen en kleuren verkrijgbaar.

Prefab folie zwembad

Prefab folie zwembad zijn standaardvormen van het zwembadbad van folie. Deze variant bestaat uit een frame, van staal of kunststof, waarin folie gehangen wordt. Over het algemeen zijn deze folie zwembaden rond, acht- of ovaalvormig. De reden hiervoor is dat ronde vormen de grond- en waterdruk beter verdelen. Deze variant van het zwembad van folie kan, gedeeltelijk of helemaal, ingegraven worden.

Bouwkundige folie zwembad

Wanneer je kiest voor een bouwkundige folie zwembad, dan heb je enorm veel keuze in hoe het bad eruit komt te zien. Dit bad biedt namelijk de mogelijkheid om alles naar wens aan te passen. Dus wil je een aparte trap in je zwembad? Dan kan dit. Een bijkomende voordeel is dat deze trap dan ook gelijk bekleed met antislip folie bekleed kan worden, zodat je met een gerust hard je zwembad in kan lopen. Het bouwkundige folie zwembad wordt op locatie gebouwd. Nadat er een gat gegraven is, wordt er bak gemaakt en eventuele accessoires geplaatst. Daarna wordt er folie over het gehele zwembad geplaatst.

Voordelen van zwembad van folie

Al zou je het misschien niet zeggen, maar een zwembad van is goedkoper dan een polyester zwembad. Daarnaast is een folie zwembad ongevoelig voor schimmel en heeft het een weerstand tegen vuilophoping. Een ander bijkomend voordeel van dit type zwembad is dat het folie ook geschikt is om een zwembad te verbouwen of te renoveren.

Algemene informatie
Contactgegevens

Wilt u wat vragen?
Copyright © 2024 - zwembadexperts.nl | Sitemap