Monoblock zwembad 

Een monoblock zwembad is een zwembad dat uit een stuk bestaat. Het bad wordt in een fabriek in elkaar gezet en wordt in zijn geheel vervoerd en verplaatst. Een zwembad van monoblock kan van verschillende materialen, zoals keramisch composiet, polypropyleen of polyfaser gemaakt worden. Afhankelijk van welke zwembadbouwer je inschakelt, kun je kiezen uit welk materiaal je zwembad gebouwd gaat worden. Niet iedere bouwer werkt namelijk met alle materialen. Sommigen zijn zelfs gespecialiseerd in een bepaald type monoblock zwembad. Daarnaast kan er ook nog tussen verschillende afmetingen en kleuren gekozen worden. Uit welke kleuren je kunt kiezen, is afhankelijk van het materiaal. Een keramisch composiet zwembad is in meerdere kleuren beschikbaar als een polypropyleen zwembad.

Soorten monoblock zwembad

Een zwembad van monoblock kan van verschillende materialen gebouwd worden; keramisch composiet, polypropyleen en polyfaser. Een monoblock gemaakt van keramisch composiet bestaat uit 5 verschillende lagen, waaronder verschillende kleur lagen. Hierdoor krijgt het uiterlijk van dit bad een 3d effect. Dit zwembad is in veel verschillende kleuren en vormen te krijgen. Het polypropyleen monoblock zwembad is, net zoals de keramisch composiet variant, in veel afmetingen beschikbaar. Deze versie is gemaakt van kusstof en is in maar een paar kleuren verkrijgbaar. Vaak is dit blauw en wit. Het laatste materiaal wat gebruikt wordt voor monoblock zwembaden is polyfaser, dit is een mengsel van glasvezel en polyester. Door het gebruik van dit materiaal is extra isolatie niet nodig. Ook deze variant is in verschillende modellen en kleuren verkrijgbaar

Voordelen zwembad van monoblock

Omdat het monoblock zwembad uit een geheel bestaat, is de kans dat het bad gaat lekken erg klein. Dit zijn niet de enige voordelen die dit zwembad heeft. Zo kan dit type zwembad snel geplaatst worden. Er zijn leveranciers die zeggen dat je in twee weken een zwembad hebt. Daarnaast is het monoblock zwembad krasbesteding en is het beschermt tegen veroudering. Duurzaamheid is wel afhankelijk van het materiaal waar een monoblock van gemaakt is; het een kan meer hebben dan het andere.

Kosten monoblock zwembad

De kosten van een monoblock zwembad zijn afhankelijk van verschillende factoren. Net zoals bij ieder zwembad geldt hier: hoe groter het bad, hoe hoger de prijs. Daarnaast maakt het uit van welk materiaal het monoblock gemaakt wordt. Een keramisch bad is duurder dan een polyester monoblock zwembad.

Algemene informatie
Contactgegevens

Wilt u wat vragen?
Copyright © 2024 - zwembadexperts.nl | Sitemap