Zwembadverwarming

Je kent het wel. Je stapt je eigen zwembad in en het water is nog ijskoud, vaak nog té koud. Veel mensen vinden het niet prettig wanneer het water nog zo ontzettend koud is. Een zwembadverwarming is hiervoor is de ideale oplossing. Je hoeft dan niet te wachten tot het water wat warmer van de zon of totdat je eigen lichaam zich aan de temperatuur heeft aangepast. Een zwembadverwarming geeft een heerlijk ontspannen gevoel en je zelf precies bepalen wat jij een fijne temperatuur vindt. Bovendien verleng je met een zwembadverwarming je eigen zwemseizoen, omdat je ook tijdens lagere buitentemperaturen door kunt zwemmen.

Soorten verwarming voor het zwembad

Er zijn verschillende soorten zwembadverwarming. Ze zijn er niet alleen voor de grote zwembaden, maar ook voor de intex zwembaden. Voor dit soort zwembaden is er bijvoorbeeld een solarmat, een solar bol en een solar board. Uiteraard is er ook voor de grotere zwembaden zwembadverwarming op de markt. Deze worden vaak voor binnenbaden gebruikt, maar ook voor buitenverwarmingen is een verwarming mogelijk. In de meeste gevallen wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp, maar ook zonnecollectoren en elektrische verwarmers kunnen het zwembad verwarmen.

Hoe werkt zwembadverwarming?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een zwembad mee op te warmen. Zoals gezegd wordt doorgaans echter het meeste gebruik gemaakt van een pomp. De werking van zo'n pomp is te vergelijken met de werking van een koelkast. De warmte die wordt omgezet is door de pomp verkregen uit lucht die rond het zwembad waait. Deze warmte wordt door de pomp gebruikt om via een warmtewisselaar het zwembad op te warmen.

Algemene informatie
Contactgegevens

Wilt u wat vragen?
Copyright © 2024 - zwembadexperts.nl | Sitemap