RVS Zwembad

Steen en folie zijn bekende materialen voor een zwembad, maar rvs is misschien iets wat je nog niet gezien hebt. Vooral voor de designliefhebber onder ons is dit type interessant, omdat het uiterlijk van een rvs zwembad veel strakker is dan dat van bijvoorbeeld een betegeld bad. Naast het unieke aangezicht van dit type bad heeft het zwembad van rvs nog een paar andere karakteristieke eigenschappen.

De unieke eigenschappen van rvs zwembad

Door het materiaal waar het van gemaakt is, heeft dit type zwembad een paar unieke kenmerken. Zo wordt, door de reflecterende eigenschappen van rvs, het water extra snel en op een natuurlijke manier verwarmd. Een warmtepomp hoeft zo minder te werken, wat kosten bespaart, of is zelfs helemaal overbodig. Daarnaast heeft dit zwembad een glad en poriënvrij oppervlakte, wat de groei van algen en andere micro-organismen op wanden en de bodem tegenhoudt. Dus je hoeft geen chemische schoonmaakmiddelen te gebruiken om je zwembad schoon te houden. Ook is rvs UV bestendig. Dus de kleur van het zwembad vervaagt niet. Iets wat bij sommige andere type zwembaden wel het geval is. 

Extra's bij zwembad van rvs

De verschillende platen van een rvs zwembad worden aan elkaar gelast. Hierdoor kun je dit type bad in elke gewenste grote en vorm laten bouwen. Er worden zelfs ronde en achtvormige zwembaden van rvs gemaakt. Verder verschilt de bekleding van een rvs zwembad per zwembadbouwer. Zo kiezen er sommige makers er voor om hun zwembaden met folie te bekleden waar anderen dit niet doen. Daarnaast zijn er een aantal andere extra's die aan dit type bad toegevoegd kunnen worden. Door het plaatsen van zonnecollectoren en een warmtepomp kunt je de kosten van rvs zwembad ook nog eens drukken en het is gelijk milieu vriendelijk.

Algemene informatie
Contactgegevens

Wilt u wat vragen?
Copyright © 2023 - zwembadexperts.nl | Sitemap