Betegeld zwembad

Vroeger werden voornamelijk binnenzwembaden betegeld, maar nu bouwen steeds meer mensen hun buitenzwembad ook op deze manier. Dit type bad heeft veel voordelen, maar ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je er voor kiest om een betegeld zwembad te laten plaatsen. Ben je benieuwd of dit type zwembad iets voor je is? Lees het hier.

Zwembad betegelen: de werkwijze

Het betegelen van een zwembad is een hele klus. Eerst moet er een waterdichte bak gemaakt worden. Die helemaal gestraald moet worden, want anders kan het zijn dat de lijm of epoxy niet goed blijft hechten. Als al het beton uitgehard is en de wanden vlak zijn, dan kan er betegeld worden. Tenslotte moeten de tegels afgevoegd worden. In totaal duurt de bouw van een betegeld zwembad ongeveer 2 tot 3 maanden.

De voordelen van een betegeld zwembad

Net zoals bij het bouwkundige folie zwembad is het bij een zwembad dat betegeld is mogelijk om alles naar wens aan te passen. Je zit dus niet aan een vorm vast. Daarnaast is het bij dit type bad mogelijk om een overloopgoot te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat het waterniveau van het zwembad net onder de rand komt te staan. Ook is het bad stevig en duurzaam.

De nadelen van een zwembad dat betegeld is.

Ondanks dat het betegelen van een zwembad mooi is, zitten er ook nadelen aan dit type zwembad. Zo is het moeilijk schoon te houden, omdat er vuil tussen de voegen kan gaan zitten. Verder is het zo, als je voor een buitenbad kiest, dat je de tegels vorstvrij moet zien te houden. Door de vorst kunnen de tegels namelijk gaan scheuren, en dit kan grote schade op leveren. Ook de hoge kosten en lange bouwtijd zijn iets om rekening mee te houden.

Algemene informatie
Contactgegevens

Wilt u wat vragen?
Copyright © 2024 - zwembadexperts.nl | Sitemap